" Tavşan Kaç para para pom "

Adı eziyet bu aşkın

Bursaspor Süper Lig şampiyonluğuna giderken Texas grubu "Adı aşk bu eziyetin" diye beste yaptılar.Harika beste zevkle dinliyoruz. Şampiyon olurken eziyetse küme düşerken Allah bilir ne olur. Biz Tavşanlıya gitme hesapları yaparken puan cetveli çok kötüydü.Cumartesi Zeytinburnu-Bozüyük maçı berabere bitip bizi umutlandırdığında biz yol güzergahımızı ve aracımızı hazırlamıştık.Münferit Hareket Engellenemez. Ama sonuç 800 km 'lik bu aşkın adı artık eziyet.
Hafta başından "Tavşanlıya gidiyoruz dimi abi?" telefonlarım.Farklı bi işimiz mi va cevaplarıyla geri dönüyor. Satılan maçlar,Kadro dışı topçular,Puan durumu,sahada oynayan topçular hiç biri kıramıyor hevesimizi. "Araba yaparız abi" diyip kilometre hesaplıyoruz. "Münferit deplase insanın el kitapçığı" yazı dizime bir yenisini eklemeyi düşünüyordum hatta ama malesef zaman ayıramadım. Zaten Tren önce kütahya sonra Balıkesir istikametine 2. trenle gidiyor.Otobüs desen geceden gidip sabah 7'de orda oluyor. Tek yol araba. Kilometre hesabı,Hangi araba,Kaç kişi,Ne kadar yakar,Biz kaç para yanarız? soruların cevapları hafta sonuna kadar arandı.En sonunda Cumartesi günü basket maçında konuşuruz diye karara bağladık öyle yada böyle gidiliyordu.
Basket maçı play off heyecanı varmış gibi gözüksede bizim topçular istese alamayacağı maç yok bunu biliyoruz. Play - Off oynamadanda olmaz.Kesin maçı kazanacaklardı. Ki öyle oldu. Maç sonu bir protesto yaptılar orta sahada oturdular. Taraftar olarak bu duruşa destek verdik.

Bağırırken güzel fotoğraf çekemedim kusura bakmayın

Maç sonu 7-8 kişi ve 1 araba kalmıştık.Aslında çok karıştı bir minibüs kiralamaya kalktık,bi kendi aracımızla gitmeye kalktık,bi binek 2 araba gidelim dedik vs. vs. Takım bu halde,yol parası oldukça fazla herkes çok hevesli fakat işin içinde para olunca 10 kişi olamayınca kişi sayısını 5'e düşürdük.5 şanslıdan biri oldum şükürler olsun.Cumartesi akşamı sözleşildi 7'de Beykoz
Meydanda buluşacaktık.

Sabah oldu benim Beykoz'a gelmem 15 km.Tersine deplasman 06:00 'da başlamış oldu.Sabah 7 de meydandaydım ama kimse yoktu.Telefona sarıldık ama 1 kişi dışında bütün telefonlar duvar.Neyse 1 kişi daha uyanabildi sonunda.Arabada yolda ama 1 kişi telefonlarına bakmıyor.Küçük kardeşini arıyoruz bakmıyor,ortanca kardeşini arıyoruz bakmıyor.Artık eve gitmek farz oldu kapısına dayandık.

Sabahın 8 buçuğu kapıyı vuruyoru açan yok.Mecbur bağırmaya başlıyoruz yine kimse bakmıyor.Doğalgaz sızıntısımı oldu ailece birşey mi oldu hemen insanın aklına kötü kötü şeyler geliyor doğalgaz vanasını aramaya başladık,bulamadık.Sevindik evde doğalgaz yoktu.Polisi aramaya karar verdik fakat bu sanah gürültüsüne bizden önce mahalleli aramış.Tam kaçmaya hazırlanıyorduk ki oda telefonunu açtı sonunda yola çıkabilirdik.

Kahvaltıda açma yedik.Araba giderken Kavacıkta bitmişdi kahvaltımız.Kavacık Benzinci klasik deplasmanın ilk durağı.Stok alındı yola koyulduk artık.Yine takım kurtulmaya çalışıyor.Puan hesapları,Zeytinburnu maçı nasıl satıldı derin devlet meselelerine girilirken.İnegölden mi gideceğiz,Bozüyükten mi gideceğiz onu konuşuyoruz?Yol neresi vs. derken Şelale restaurant 'a soluğu alıyoruz hemde bi mola oluyor bizim için.


Herkes bize hoşgeldiniz diyor ama biz tuvaleti kullanıp yolu sorup arabamıza binip gidiyoruz.Ayıp oldu ama dönüş yolunda bir bakıyoruz ki oturacak yer yok ayağımızı sürdüğümüz yer ihya oluyor.Tur otobüsleri mi dersin, 10 larca özel oto,taksi tutup gelen bile vardı.Biz de vicdanımızı hafiflemiş bulduk.Gidişte Şelaleden sonra uykuya yenik düştük.


Tavşanlıya girişimiz yine bambaşkaydı 12:30 sularında merkeze girmek üzereydik.Direk stada mı girelim , yoksa merkeze mi girelim karar veremedik refüjlere çıkıyorduk az daha.Arkadaşlar tanıdıklarını aramaya koyuldu Tavşanlı da maça 1 saat kala. Bizim tayfadan daha önce Tavşanlı da bulunup kavgalı olduğu bir kahve vardı yine oraya gitmedik :) Karnımız aç bir çorba içelim dedik.Deplasman klasiği geçen sefer geldiğimizde çorba içtiğimiz yere gittik ama giremedik.Kapanmış 2 TL 'lik çorbayı 1 TL'ye içmişdik yoğun pazarlıklar sonucunda demek ki büyük zarara uğradı.Neyse son dakikaya kadar çorbasıydı,döneriydi hallettik. Stada doğru hareket ettik arabayı soteye çektik çünkü Tavşanlı taraftarı çok ilginç bir alkışlar, bir taşlar, bir küfür eder, bi onure eder.5 Kişi stadın kapısına yürüdüğümüzde maça 10 dk. kalmıştı.


Neyse kapıya geldik.5 Kişi gelmemize şaşıran polisler bilet almamızı istedi.Üstü en müsait seçildi.Gişeye gönderildi.2,5 TL bilete imrenerek tribüne girdik.Girmez olaydık mı deseydim acaba?Abi biz ne bekliyorduk karşımıza ne çıktı.Cengiz yok,Ali Keleşoğlu yok,Cenk yok,Salim yok eyvallahda bu takım sahada 11 kişi değil mi arkadaş? Değilmiş meğer. Tavşanlı taraftarı ilginç dediğim gibi 90 dk bize küfür etme programlanmış adeta.Kareografimsi bişeyler yaptılar.Besteler upuzun zaten Kırmızı-Siyah takım mı olur? Şimdi sadece bizde sevdan kaldı.Kin pantalonumuzun cebine bi 4-0 daha ve 800 km daha koyduk o kadar.Bi gün bu pantalonun ceplerine sizin elinizi sokacağız bakalım neyi tutacaksınız?

Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 yorum:

  1. Adsız00:25:00

    harbi helel olsun size
    kopmasam kesin olurdum
    içim gidiyor ama yapıcak bişey yok
    erhan
    er1908

    YanıtlaSil
  2. Hattrick den 7 tane atıp burdan yorummu yazıosun :)

    YanıtlaSil