Madde Madde Beykoz 1908-Feriköyspor Maçı:1-0


  • Gerek ilk yarıda yaşanan olaylar ve derbi mücadelesi olması sebebiyle bu maçında andrelin yüksek olacağı belliydi.Her zaman maça geç kalan bünye olarak bu sefer stada kadar yürümeyi de bahane ederek kulaklıkları takıp,erkenden yola çıktım.Pazar yerine geldiğimdeki kalabalığı görünce havadaki elektriği hissetmek zor değildi.Fazla zaman kaybetmeden stada girdim ve maç başladı.
  • Maçın daha ilk dakikaları oynandığında Feriköylüler deplasman tribünün kapısına yaklaştılar,bu arada pazar yerinde bekleyen grup o bölgeye hücum etti.Polis ortada tampon bölge oluşturarak havaya göz yaşartıcı bombalar atarak Beykozlu grubu geri püskürterek,Feriköylüleri'de Kundura Fabrikasının oraya çektiler.İlk yarının tamamı Beykozlular ile polis arasında gel-gitler devam ettı.
  • Polisin attığı bombalardan bazıları sahanın içine düştü ve futbolcularında etkilenmesi sonucunda hakem maçı durdurdu.İlk yarı izleyebildiğim kadarıyla sahada kayda değer bir şey olmadı.Devre arasında taraftarlar kapılara yüklendiler ama polis tarafından tekrar geri püskürttüler.Polis burada kapıları açsa olaylar daha rahat sakinleşebilirdi ancak hata yaptılar.Tabi stadın dışında bunlar olmakla beraber stad içersinde de sık sık polis ile taraftar karşı karşıya geldi.
  • İkinci yarının hemen başında gol geldi ve eskiden çokça yaşadığımız tel örgülere koşma mevzusu yine yaşandı.(Bu anı yaşadığımda eskiden sadece tel örgülerin orda durup sigara içerken yan hakeme küfür eden amca geldi,artık onu göremiyorum umarım sağlığı iyidir.)Bundan sonra Feriköyün atakları ve bizim geri çekilip kontra bulma çabalarımız arasında geçti.
  • -Bu skorla Feriköy küme düşmeyi garantilerken Avcılar ve Babaeski'nin puansız kapattığı haftada Beykoz rahat bir nefes aldı.
  • Maçın kadın hakemi genel olarak iyiydi,sonlara doğru kolay fauller vererek Feriköy'ün duran toplardan pozisyon bulmasına neden oldu.
  • -Feriköyspor'un forma reklamında Şişli Belediyesi reklamı gözden kaçmadı,bizimkisi ise twitterdan yatmadan önce bize iyi uykular diliyor.Neyseki dün yine twitter'dan ''Beykoz spor a.s. yi ferikoy galibiyetinden dolayı kutluyorum.''demiş.Kendisine ''Bugün Beykozspor için ne yaptın?'' dedim cevap vermedi.

  • -Maç sonucunda polisin galibiyeti kutlatmayıp,stadı boşaltırması esnasında taraftara karşı tutumları çok düşündürücü.Stadtan çıktığımda Beykoz'un tepe mahallerinde dahi ara sokaklarda koşuşturmacalar devam ederken,yer yer mahallelerden dumanlar yükseliyordu.
  • -Sonuç itibariyle sahada takım dışarıda taraftar yapılan mücadelen galip ayrıldı.Feriköylüler deplasman kapısına 100m.yaklaşmasına rağmen geri püskürtüldüler .Eğer bu bir meydan okuma ise kazananı belliydi.
  • -Yıllanmış İstanbul semt takımları Feriköy ile ilgili yazıya buradan,maçla ilgili  http://amatorfutbol.blogspot.com'daki yazı için buradan,Talip Ercan'ın maç ile ilgili yazı ve fotoları için buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.
Share on Google Plus

About Hoazin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum:

  1. http://ferikoy1927.blogspot.com/ 'u yazan kişi bir yorum bırakmış. Polemik yaratmak istemem ama diye söze başlayıp, yorum bölümünü Facebook sayfalarındaki 15 yaşındaki çocukların savaşına çevirmeye çalışmış. Burası blog onun kültürüne uygun bir davranış olmadığı gerekçesiyle üzülerek yayınlamıyorum. Zaten Blog'abi girip bakarsanız ne yazdığını anlarsınız.

    YanıtlaSil