Belediye vs. Kulüp

Belediye ile Futbol A.Ş. arasındaki ipler iyice geriliyor. 

Bu resim Arşivleri süslüyor artık.  Resim Beykoz Postasından alıntıdır. 20 Haziran 2009 haberi

Aslında bu kavga Zeki Aksu - Yücel Çelikbilek kavgasıdır. Zarar gören benim semtimin 2 kurumudur. Üzülerek söylüyorum bu ilk değil eminim sonda olmayacaktır.

1. Raunt - Önce Futbol A.Ş. hisseleri güle oynaya Zeki Aksu 'ya verildi. Sayın Zeki Aksu ben istemedim onlar verdi diyor. Sayın Yücel Çelik bilek ısrarla derneğe devretmemi istediler ben de devrettim diyor.
2. Raunt - Devir işlermi sırasında bi' protokol imzalanıyor. 3 senedir bunu konuşuyoruz. (Artık Beykoz Spor Kulübü yönetimi yeni gelir kaynağı bulmak zorundadır. Bir bahane 3 sene sürmez). Protokolün şartlarının bir kısmı yerine getirildi bir kısmı getirilmedi. ('Kısım'ların net değerlerini bilmiyoruz.) Bu arada kulüp başarısız oldu.
3.Raunt - Eski sporcular maşa olarak kullanılarak kulüp içinde isyan çıkarıldı. (Belki haklı belki haksızlardı. Ayrı tartışmanın konusu.)
4. Raunt - Kulüp binası şikayet edildi. Yıkım kararı alındı. Harabeye çevrildi. Belediye ye devredildi (Nasıl Belediye el koydu kulübün taşınmazına aklım almıyor. Bir hayırseverin kulübe hibe ettiği eski yalıdır aslında bizim kulüp binamız.) Belediye İl Gençlik Spor Müdürlüğüne verdi. Son olarak geri almaya uğraştığını öğrendim.
5.Raunt - Belediye Kulüp den lojistik desteğini çekti.
6.Raunt - Kulübe kurumlarca denetlemeler geldi. 3 ayrı denetleme müşaviri kulübün defterlerini inceledi. Vakıflar Stat arazisi kirası ile alakalı tebligat gönderdi.
7.Raunt - Geçen sezon Eski sporcuların girişimi ile Lojistik desteğin bir kısmı geri alındı.
8.Raunt - Futbol A.Ş. 'nin 2004-2009 dönemi eski borçları ile alakalı dönemin yöneticileri ve kurumları dava edildi. (Yani belediye dava edildi.)
9.Raunt - R.Şahin Köktür Spor salonu İ.B.B 'ye devredildi.
Bu arada Kaymakamlık kurumu da Belediye kurumunun yanında yer alıyor.

Arma kutsaldır. Hepimizden her şeyden üstündür. Kimseye bu Arma üstünden menfaat sağlamasına müsaade etmeyiz. Bu uğurda babamızı tanımayız. Biz Beykoz sevenler ister Boğazın Yargıçları oluşumunun içinde olsun ister dışında, ister biriyle kavgalı olsun ister can ciğer dost Arma mevzu bahisse bir bütün oluruz. Yanlış bildiğimizin üzerine de yürürüz, yürüdük, yürüyeceğiz.
Bu ilke doğrultusunda Boğazın Yargıçları Belediye Başkanına bir mektup gönderdi. (Mektubu okumak için tıkla) Mektup da Boğazın Yargıçları 'nın siyasi görüşünün olmadığı ama politik tavrının olduğu vurgusu yapıldı. Üstüne üstlük "Kulübe faydanız olmayacağını bildiğimiz için size oy vermedik" diyecek kadar cesur cümleler edildi. Seçim vaatleri arasında ki yeni statın yapılmayacağını adımız gibi bildiğimiz açıkça yazıldı. Mektubun dayatmalarla yazılmadığını örneklerle ifade ederek, Beykoz' un bağımsız tek sivil toplum örgütünün  Boğazın Yargıçları olduğu üstünde duruldu. Mektubun devamın da Kulübün içinde bulunduğu durumun sorumlusu olarak Belediye Başkanı yalın bir ifade ile suçlandı. Daha sonra  4 senedir dillerdeki sorular soruldu ve mektubun okunmasını sağlandı. Bu esnada taraftarlar Sayın Belediye Başkanının kulübe sahip çıkması yönünde isteklerini dile getirdiler. Belediye Başkanı Twitter dan okuduğunu iddia ettiği mektuba siyasetçi cevapları verdi. Bu denli içten yazılmış ve tarafı belli olan mektuba yine ortada bırakılmış cevaplar verilmesi Yücel Çelikbilek duruşuna hiç yakışmadı.


Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder