Sabahattin Hoca Şampiyon yap bizi



Futbol Hocamız geçen sene Öz Kaynak Geliştirme Müdürü (alt yapı hocası) olan Sabahattin Ömür oldu. Sabahattin Hoca 'nın 2011-2012 Karnesi;
U13 takımını Çavuşbaşı , Çubuklu , Dnz. İşletmesi 'nin arkasında 7 takımlı 36. Grupda 4. oldu. Grup dan çıkamadı.
U17 takımı Ortaçeşme 'nin lider çıktığı 10 takımlı 23. Grup da 27 puanla 10. oldu. Grup dan çıkamadı.
U19/1 Liginde 16. Grupda 1 puanla liderliği kaçırarak İstanbul Şampiyonasına katılamadı.

Geçen sezon alt yapı
Alt yapıyı 2011-2012 sezonun da finanse eden Boğazın Yargıçları-2001 ile imkanları genişleyen alt yapının bir önceki sezona göre bu sıçramayı yapması doğaldı. Tabii hocanın isteklerinin büyük kısmını yapsak da eksiklerimiz oldu özellikle tesis konusunda. Çünkü Boğazın Yargıçları-2001 bir dernek değil. Bağış toplama, Şirket kurma, işletme gibi bir şansı yok. Tek yapabildiğimiz bütçeyi çıkarıp bizim cebimizden çıkanla denkleştirip öncelik sırasına göre yapabildiğimizi yapmak.
Hocanın 3-6-1 sistemi ve oynattığı futbol tribünde beni tatmin etmemişti. Fakat bu sistem, üstelik alt yaş gruplarında kolay oturan bir şey değil. Bu sezon hocanın futbolunu göreceğiz diye çok ümitliydim. Geçtiğimiz sezonu alt yapı konusunda mutsuz geçirmeme rağmen hocada ısrar edilmesinden yanaydım. Alt yapı takımından Türkiye Şampiyonluğu beklemiyordum tabii ki ama gruplarından çıkıp, İstanbul Şampiyonluğunu yada Türkiye Şampiyonasında oynama hakkı kazanabilirlerdi. Bu imkanları vardı. Kısacası Hoca alt yapıya da kendini kanıtlayamamıştır. Hocayı ateşe attılar. Hoca çok başarılıda olabilir fakat bu bir kumar. Hocanın kendini güvende hissedeceğine de inanmıyorum 5 mağlubiyet de sayın Zeki Aksu hocayı gönderir. Geçtiğimiz senelerde yaptıkları bize bunu işaret ediyor. 
"Hoca kendini kanıtladı.Bir önce ki sezon sıfır çeken alt yapıyı bu duruma getirdi." görüşleri de var. Öyle olabilir ama bunu kimse bilmiyor. Yönetim hiç bilmiyor. (Tribünde ki 10 tane adam biliyor. Bir de Kulüp Müdürü biliyordur belki.) Şu an ki yönetimin içinden geçen sene 1 tane alt yapı maçı izleyen sadece Serkan Taş var. Özellikle Başkanın geldiği maç hatırlamıyorum. (Hatırlayan varsa uyarsın.) Hangi veriye dayanıp hocayı A takım teknik direktörü yaptınız? Yönetimin Sabahattin Ömür tercihinin en büyük nedeninin maddi olduğunu unutmamak gerekir. (Düzeltme: Serkan Abi yazıyı okuduk dan sonra konunun maddi olmadığını söyledi)

Sabahattin hocadan önce Alt yapı
Sabahattin Hocadan önce emekli aylığı ile tutulan taksi ile Spor akademisine giden bir takımdı alt yapı dediğimiz. U17 14 gol attı ve 6 puan topladı. En büyüğü 18 yaşındaki futbolcular dan oluşan U19 takımı 7 gol atıp puan alamadı. 2010-2011 Sezonu U19 takımı aslında A takıma alındığını da atlamayalım. O takımın  forveti Volkan Aksoy (1993 doğumlu) geçen sezon A takımla 11 maça çıkıp 2 gol attı.

Beykoz'un öz çocukları?
Hoca seçimi bana göre hatalıdır. Daha doğrusu zamansızdır. Maalesef tek suçlusu yönetim değil. Hoca arayışlarında A planı bu değildi. Beykoz'un öz çocuğu diye ilk gidilen isim, 2 sezon önce "Beykoz 'u kurtarma toplantısı" nda (Zeki Aksu dan kurtulma toplantısına dönüşen toplantıdan bahsediyorum) bol bol muhalif konuşan kişi daha sonra göreve çağrıldığında Zeki Aksu ile pazarlık masasına oturması bu kişileri de 'hoca seçimi hatasına' ortak yaptı.

Artılar , eksiler
+Sabahattin Ömür geçen sene Gökhan Hocanın ardından 2 maç takımı çalıştırdı. 2 maçta da berabere kaldık. 
- O günlerden tecrübeyle, geçen sezonun futbolcusunu Sabahattin Hoca motive edemez.
+ Alt yapıda oynayamayacak oyuncuların A takıma kazandırılması. Bakalım hoca kaç U19 oyuncusunu A takımda kullanacak bu sene. Özellikle kaleci Emre bu sene Alt yapıda oynayamıyor.
- Sabahattin Hoca Alt yaş kategorilerin de ki alışkanlıklarını devam ettirirse maç içi otoritesini kaybeder. Hakemler bu yaş kategorisinde aynı iyi niyeti kendisine göstermeyecektir.
+ Sabahattin Hoca bi' yüzü Alt yapıya dönük çalışacağını düşünüyorum. Uzun süre kalabilirse A takım da oynatmak istediği oyunu Alt yapıdan başlatıp ihtiyaç durumlarında daha hazır futbolcular alabiliriz.
- Sabahattin Hoca kalabalıklara oynamadı. Bu baskıyı kaldırabilecek mi emin değilim. Rakip ve kendi taraftarı büyük sorun olacaktır.
+ Sabahattin Hocanın kariyerinde bir sıçrama yapması lazım. Bu da bize denk geliyor.

Alt yapı ne olacak?
Alt yapıya Sabahattin hocanın eski öğrencilerinden biri getirildi. Alt yapının finanse edilmesi durumu nasıl olacak bilmiyorum. Açıkçası Boğazın Yargıçları 2001 iyi niyet çalışmaları her sene olacak işler değil. Operasyonel  yapısı zaten buna müsait değil. Zannedilmesin ki taraftar alt yapıya sırtını döner bu sene aksine tribünde daha kalabalık oluruz. Yani bu senede başarılı olmak zorundalar.

Bu satırları okuyan sporcu arkadaşım. Sabahattin Hoca ve ya bir başkası fark etmez. Giydiğin forma Beykoz forması, temsil ettiğin Beykoz arması. Kelle İbrahim 'lerin, Helvacı Hasan 'ların mirası. Türkiye 'nin spor km taşı. Bunların farkında olup Teknik direktörsüz bile başarılı olmak zorundasın.

Not: Bu sene ortada bir yönetim var, bir sinerji var. Eski sporcu Erdoğan ve Günay Beyler ile yakalanan enerji daha yüksek de yakalandı. Tabii Günay Bey'in vefatı bu enerjiyi sıfırlamıştı. Şimdi yeniden kazandık. Ben ümitliyim yakın zamanda iyi giden işleri de yazmayı umuyorum.

Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder