İbrahim Kelle Stadı

Kelle İbrahim başka birşeydi.Ne kurucu,ne oyuncu,ne yönetici,ne taraftar,ne ağabey,ne baba.Top oynadığı Beykoz takımında sayısız başarı kazandı,Olimpiyatlara gitti,antranör oldu,malzemecilik işinide yürüttü,transfer komitesiydi tek başına.Bir Kahramandı.O Beykozluydu.Beykozluluk böyle bir şeymiş.Çok güzel kafa atarmış topa...
Bi klüp düşünün kurucusundan çok kahramanıyla anılsın.Ahmet Mithat Efendi'nin adı konuşulmazken, Kelle İbrahim herkesin dilinde.100 yıllık klüp kendi ismi herşeyden büyük.Beykoz ismi bir ego olmuş artık beykozlunun üstünde.Stadın ismi bile "Beykoz Stadı". Ama uefa kriterlerinin yanından geçmez.Ne koltuk,ne merdiven,ne yangın çıkışı,ne misafir taraftara ayrı bölüm.Biliyorsunuz stad yenileniyor.Yıllardır bir çivi çakılmıyor bu stada diye lanse edilip bir önceki yönetimler topa tutuluyor aynı zamanda.Ben biliyorum ki Hollanda dan çimler getirildi zemine daha önce çok bakımlar yapıldı.Size çivi çakılmayan yeri söyliyeyim mi?TRİBÜNLER.1984'den beri bakım yapılmadı tamamen çelikden yükselen ve boruların birbirine perçinle somunla tuturulmasına dayalı tribünlerimizin bir vidası sıkılmadı.Çürüyen borular değiştirilmedi.Her 3'lünün ardından korku sardı beni her hafta.
Sonra birilerinin Beykoz Aşkı depreşti desem yerinde bir deyim olur.Başlama noktası Şampiyonluğa giden Futbol takımına yönelik beslenen kin bir anda bir sevecenliğe döndü.Yıllardır çapulcu,paralı köpekler muamelesi yapılan tribünlere çay,çorba dağıtılmaya başladı.Zevkle içtik çünkü çöp vergisi,kıl vergisi,tüy vergisi biz aldık o çorbayı.Yerel yönetim sadece kazanı kaynattı hizmet bu.Sonra Şampiyonluk maçlarında yeni bir simayla tanışdı tribünler hatta sahalar.Şampiyonluk turları,Hatıra ormanın da taraftara otobüs (tutulmayan) sözleri,stad yeniletiyorum,al traktörün üstündeyim poazları... N'oluyoruz arkadaşım! 1908 A.Ş. 'nin büyük hissesi yerel yönetimde olmasına rağmen;"Başkan bize para lazım topçular gidecek." diye gelenlere,"Bana para diye gelmeyin önce Dernekle,A.Ş.'yi birleştirin." diyen sen değil miydin?O sene kaçan şampiyonlukla "100. Yılda Süper Lig" sloganımızdan olduk.Ya isteyen yok sportif başarı 17. senemiz bu sene biz başka bir şeyi seviyoruz sen bilmezsin de,Neden o zaman öyleydi de şimdi böyle? Ne yerel seçimler mi yaklaşıyor?Ya bu kadar olmaz.Oyum sana söz ama çek sevdamdan elini be,siyasetine alet etme ya.Sen tiyatro yaptır Beykoz Konaklarına.Kültür adına (yersen!)
Bak Cafer Ağabey'in ailesi gazete küpürlerine yaptıkları yorumlarda ne diyor;


Gönderen: HANDE BAŞ
Tarih: 18/07/2008
HERKESİN ELİNE SAĞLIK BABA SENİ ÇOK ÖZLEDİKKKK :)

Gönderen: MELEK BAŞ
Tarih: 18/07/2008
BEYKOZ STADYUMUNDA Kİ ÇALIŞMALAR SEBEBİ İLE BABAMIZI YAKLAŞIK 1 AYDIR EVDE GÖREMİYORUZ SAHADA YATIP SAHADA KALKIYOR , BENCE BU ÇALIŞMANIN EN ÖNEMLİ MİMARI CAFER BAŞTIR :) BABA EVE UĞRA ARTIK :)


Stadın adı İbrahim Kelle Stadı olsun mu? diye bir kamu yoklaması çekiliyor bugünlerde.Geç kalınmış işinizi bir an önce bitirin.Stadın adı bir kahramanla anılsın artık.Eski kahramanların heykellerini çayıra veya Beykoz meydanına bir an önce dikin.Cafer Baş (Antreman Sahası) ve Ali Zengin (Şeref Tribünü) gibi yaşayan ve buralara emeği geçenlerin isminide bir yere verin ölmeden...



Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder